Friedrich-Ebert-Stiftung
Budapesti Iroda
H-1056 Budapest,
Fővám tér 2-3.
Magyarország

Tel.: +36-1-461-60-11
Fax: +36-1-461-60-18

E-Mail: fesbp@fesbp.hu
www.fesbp.hu

GenderEquality

Munkaanyag

Bíró-Nagy András: "Demokratie als Enttäuschung" című német nyelvű elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

"A szociális jog aktuális kérdései Magyarországon és az Európai Unióban" című elemzést itt olvashatja.
Munkaanyag

Győri Gábor, Bíró-Nagy András, Pogátsa Zoltán: "Hungarian Politics in 2016 " című angol nyelvű elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

Juhász Attila és Fatlum Gashi: "Biztonságpolitika és migráció" című elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

"A politikai tájékozódás forrásai Magyarországon" című elemzést itt olvashatja.
Munkaanyag

Bíró-Nagy András, Kadlót Tibor, Závecz Tibor: "Az elégedetlen szavazók Magyarországon" című elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

"A populizmus helyzete az Európai Unióban " című elemzést itt olvashatja.
Munkaanyag

Judith Langowski, M.A: "Gleichstellungspolitische Forderungen von Gewerkschaftsfrauen in Ungarn" című német nyelvű elemzését itt olvashatja.
Munkaanyag

Újdonságok

Itt találja a legaktuálisabb publikációkat és cikkeket, valamint további érdekes új információkat a FES-ről.
Több olvasnivaló

Internationale Politik und Geselschaft

Logo European Foundation for Quality Management

Logo Frankfurter Hefte

Itt találja a: Kezdőoldal

Szeretettel köszöntjük a
Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodájában

A Friedrich-Ebert-Stiftung Németország legrégebbi politikai alapítványa. Az alapítvány a szociális demokrácia alapértékei iránt elkötelezett és világszerte tevékenykedik a szabadságon, a szolidaritáson és a szociális igazságosságon alapuló politika érdekében.

Budapesten 1990 óta képviselteti magát a Friedrich-Ebert-Stiftung. Magyarországi munkánk célja, hogy támogassuk a demokráciát, a jogállamiságot és az aktív civil társadalom fejlődését, valamint hozzájáruljunk a társadalmi átalakulás szociálisan igazságos alakításához. Kiállunk az európaiság gondolatáért, valamint támogatjuk a határon átnyúló regionális és globális együttműködést.

2017. évi aktualitások - rendezvények

Tisztességes mobilitási lehetőségek biztosítása a magyar munkavállalók részére Németországban, "A tudás biztonság" című tájékoztató füzet bemutatása

2017. február 7-én a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) "Tisztességes mobilitás" projektjének képviselői, Sepsi Szabolcs és Pető Bernadett a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodájával együttműködésben bemutatták "A tudás biztonság" című tájékoztató füzetet. A füzet magyar nyelven nyújt tájékoztatást olyan témákról, mint a munkajog és a társadalombiztosítási jog, és ilyen módon hozzájárul a munkavállalók tisztességes mobilitásához Európában. Az előadók bemutatták azt a sokszínű tanácsadási kínálatot és ajánlatot, amely lefedi a munkajogi előírásokat, külföldi egészségbiztosításra, felmondásra és a munkakörülményekre vonatkozó jogi előírásokat. Az előadást követően a hallgatóság kérdései főként a tanácsadó iroda elérhetőségeire és annak jövőbeni feladataira vonatkoztak. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSzSz) elnöke szót emelt az Európai Unióban a határokon átnyúló hálózatok kialakítása mellett. A tájékoztató füzet innen tölthető le.


Új munkatársat keresünk: Titkár/-nő és rendezvényszervező/ Rész-, vagy teljes munkaidő

A Friedrich-Ebert-Stiftung 2017 elején "Menekültügy, migráció és integráció" témakörben új, egész Európára kiterjedő projektet indít budapesti székhellyel. A projekt támogatásához titkár/női-rendezvényszervezői munkakörbe munkatársat/munkatársnőt keresünk! A jelentkezési határidő 2017. január 31. További információért, kérjük, tekintse meg a részletes kiírást.

További információ:
Profession.hu


Hungarian politics in 2016

A Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodájának ezévi első rendezvényére január 20-án került sor a Policy Solutions Politikai Elemző Intézettel együttműködésben. Az elmúlt három év hagyományait folytatva a Policy Solutions ismét bemutatta "Hungarian Politics in 2016" címen megjelent éves politikai visszatekintő és kitekintő évkönyvét. Bíró-Nagy András, a Policy Solutions kutatási igazgatója ismertette az évkönyv fő megállapításait. Ezt követte egy panelbeszélgetés 2017 politikai trendjeiről, melyen részt vett Sándor Mária, a "fekete ruhás nővérek" mozgalom megalapítója, Bozóki András, a CEU politikatudományi egyetemi tanára és Pető Péter, a megszüntetett Népszabadság volt újságírója, egyik főszerkesztő-helyettese. A FIDESZ a 2018-as választási győzelem szempontjából jelenleg jobb kiindulási helyzetben van, mint a korábbi döbbenetes választási győzelmeket megelőző időszakokban? Képes lesz-e a demokratikus ellenzék az egészségügy katasztrofális helyzetét a választási kampány során tematizálni? Ártalmas-e a demokratikus ellenzéknek önmagában a vita a Jobbikkal folytatott lehetséges együttműködésről? Bombera Krisztina újságíró moderálása mellett a panelbeszélgetés meghívott résztvevői és a témák iránt élénk érdeklődést tanúsító hallgatóság ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vitattak meg.


Új munkatársat keresünk: Tudományos munkatárs/nő / Teljes munkaidő

A Friedrich-Ebert-Stiftung 2017 elején "Menekültügy, migráció és integráció" témakörben új, egész Európára kiterjedő projektet indít budapesti székhellyel. A projekt megvalósításához tudományos munkatársat/munkatársnőt keresünk, aki a témához kapcsolódóan nemzetközi tanulmányok elkészítését kezdeményezi és kíséri, valamint rendezvények szervezéséért, megvalósításáért és a kapcsolódó utómunkálatokért felel. A jelentkezési határidő 2017. január 12. További információért, kérjük, tekintse meg a részletes kiírást.

További információ:
Pályázat letöltése


2016. évi aktualitások - rendezvények

Karrierút a közszférában

A magyar közszolgálati ágazathoz tartozó különböző foglalkozási csoportokban jelenleg és a jövőben is szakmai karriermodellek bevezetése van napirenden, amelyek az érintetteket nagy kihívások elé állítják. Ezért a SZEF, a közszolgálati ágazat legnagyobb szakszervezeti szövetsége a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodájával együttműködésben nyilvános konferenciát rendezett 2016 november 30-án Budapesten azzal a céllal, hogy a résztvevők megvitassák az eddigi tapasztalatokat és a várható változásokat.

A pedagógusok számára már az új modell van érvényben, amelyről Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kritikus hangon számolt be. A rendszert egyenlőtlenségek jellemzik, néhány szakmacsoport munkavállalói számára a modell előnyökkel jár, mások azonban egyáltalán nem profitálnak a rendszerből. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai számára a bevezett karrierút modell kedvezőbb, viszont az egészségügyben és a szociális területeken dolgozók leginkább hátrányos következményekkel szembesülnek, miután ott még nem került sor a struktúrált modell bevezetésre.


A populizmus helyzete Magyarországon és az EU-ban

Mostanában sokat beszélnek a populizmusról, de valójában mennyire sikeresek Európában a populista pártok és milyen témák szerepelnek napirendjükön? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozott az a rendezvény, amelyet november 24-én a Policy Solutions és a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodája közösen rendezett meg. A rendezvény keretében Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója bemutatta a "The State of Populism in 2016" című évkönyvet. A szerző statisztikai adatokkal támasztotta alá, hogy a populista pártok támogatottsága immáron több mint tíz EU tagállamban meghaladja a 40 százalékot. Az elmúlt évet követően a növekedési trend azonban látszólag stagnál. Az évkönyv bemutatását követő panelbeszélgetés során a résztvevők megvitatták, hogy Magyarországon a populizmus trendmeghatározó vagy trendkövető jelenség. Rajcsányi Gellért (Mandiner, főszerkesztő) rámutatott a populista pártok azon képességére, hogy beazonosítsák a társadalom számára fontos témákat és ezekre egyszerű megoldásokat kínáljanak. Lakatos Júlia (Méltányosság Politikaelemző Központ, nemzetközi igazgató) és Juhász Attila (Political Capital Intézet elemzője) hangsúlyozták, hogy a politikai spektrum közepén elhelyezkedő pártoknak új szempontok mentén kell szembesülniük a populizmus jelentette kihívásokkal, annak érdekében, hogy a társadalmat ismét meggyőzzék a demokrácia pozitív vívmányairól.

További információk:

Hír TV interjú: Link

A 24.hu vezércikke: Link

Klubrádió interjú: Link


Idősödő társadalom Magyarországon - elérkezett egy fenntartható nyugdíjrendszer ideje

Minden szociális berendezkedésű társadalomban a tisztességes nyugdíjrendszer kidolgozása egyike a központi feladatoknak. Ennek ellenére ez a kérdés a napi politika szintjén csak kevés figyelmet kap. Ezért a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodája és a Táncsics Mihály Alapítvány november 23-án "Új politika az idősödő társadalom érdekében - a fenntartható nyugdíjrendszer" címmel konferenciát rendezett. Nyitóbeszédében Molnár Gyula, az MSZP elnöke beszélt azokról a kihívásokról, amelyek a politikát egy idősödő társadalom részéről érik, és a magyar nyugdíjrendszer reformjára szólított fel. Ezek célja a szociális feltételek biztosításán túl egy magasszintű életminőség fenntartása az időskorúak számára. A magyarországi helyzet problematikus, mert az infláció ellenére a nyugdíjszínvonal és az állam részéről biztosított szociális kiadások alacsony szinten mozognak. Kevés fiatal járulékfizető tart el egyre több nyugdíjast, és ez veszélyezteti a felosztó-kirovó rendszert. Dr. Simonovits András, a Magyar Tudományos Akadémia tudományos munkatársa a kormány irányvonalát irreálisnak és tévútnak nevezte, mivel a növekvő jövedelmek és a nyugdíjjárulékok csökkentése nem egyeztethető össze a realitással. Lakner Zoltán politológus hangsúlyozta, hogy az oktatásügyet, az egészség- és nyugdíjpolitikát koherens módon kell alakítani, és az időskori szegénység leküzdésének kulcsfontosságú feltételeként az oktatásügyet jelölte meg. Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az Éveknek Országos Szövetség elnöke hangsúlyozta azon civil szervezetek központi szerepét, amelyek érdekképviseletként működnek és megadják az idős személyeknek a közösséghez való tartozás, és az abban való aktív közreműködés esélyét. A konferencia résztvevői megoldásként a rugalmas nyugdíjkorhatár és a járulékfizetés felső határának újbóli bevezetését javasolták. A nyugdíjaknak a jövőben megfelelő arányban kell állniuk a munkában eltöltött évekkel és garantálniuk kell a méltó időskori ellátást.


Future of Work - Kulcsszó: kompetenciafejlesztés

Milyen irányban fejlődik a munka világa a jövőben? Hogyan befolyásolják a megatrendek, mint például az egyre inkább terjedő digitalizáció a modern társadalmakat jellemző munkakörülményeket? Ilyen és ehhez hasonló sürgető kérdések szerepeltek annak a konferenciának napirendjén, amelyet 2016. november 22-én a Friedrich-Ebert-Stiftung Budapesti Irodája, a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) közösen szervezett. A vita elsősorban azokat az aktuális kihívásokat tematizálta, amelyeket a foglalkoztatási ágazatokban egyre gyakrabban alkalmazott intelligens szoftverrendszerek okoznak. Jelentős kihívás a munkahelyek megszüntetése a hagyományos ipari ágazatokban, amely a jövőben nehézségeket fog okozni a Magyarországon. Ezzel összefüggésben a szakszervezetek képviselői, Kelemen Géza, a legnagyobb munkáltatói szövetség (MAGYOSZ) képviselője valamint Both Vilmos, a Digitális Jólét Program szakértője, és Mácz Ákos, a Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének public affairs igazgatója megvitatták azt a paradox helyzetet, amely a magasan képzett munkavállalók hiánya és a szakképzetlen munkavállalókat egyre inkább érintő munkanélküliség vonatkozásában alakult ki. Az állam, a szakszervezetek és a munkáltatók közreműködésével olyan struktúrákat kell létrehozni, amelyek felkészítik a lakosságot a technológiai változásokra és biztosítják a munkavállalók továbbképzését. Ha sikerül ezeket a kezdeményezéseket sikeresen átültetni a gyakorlatba, akkor a digitalizáció hatásai nem fenyegetésként, hanem lehetőségként fognak megjelenni a magyar munkaerőpiacon.